«Οι 60άρηδες μπορούν να πάνε σε σούπερ μάρκετ να δουλέψουν!»: Επανέρχεται με νέα απίθανη δήλωση μετά τους δικηγόρους – ντελιβεράδες ο Τσακλόγλου (Bίντεο)

Ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, που είχε προκαλέσει σάλο με δηλώσεις του περί νέας αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης, υπέπεσε σε νέα γκάφα σε συνέντευξη που παραχώρησε με αιχμή την εργασία των συνταξιούχων και τα υψηλά ηλικιακά όρια για τη σύνταξη.

Μιλώντας στο Attica TV, και στους δημοσιογράφους Βούλα Κεχαγιά και Γιώργο Χουδαλάκη, ο υφυπουργός Εργασίας, δέχθηκε ερώτημα σε σχέση με τα όρια συνταξιοδότησης που μπορεί να κόβουν ευκαιρίες από τους νεότερους αλλά και να θέτουν σε εργασιακό κίνδυνο τους ανθρώπους άνω των 60 ετών που δουλεύουν, για παράδειγμα, στον ιδιωτικό τομέα.

Η απάντηση που έδωσε ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Εργασίας άφησε ενεούς δημοσιογράφους και τηλεθεατές.

«Αν θέλετε ένα παράδειγμα μιας χώρας που είναι η Ιαπωνία. Στην Ιαπωνία  ακόμα και διευθυντικά στελέχη σταματάνε στα 60 τους να δουλεύουν στις καλές δουλειές που έχουν και μετά έχουν μια πενταετία που μπορεί να δουλεύουν σε σούπερ μάρκετ ή σε οτιδήποτε άλλο για να βγουν στη σύνταξη».

Αμέσως δέχθηκε ερώτηση για το εάν ο ίδιος θα το έκανε. Και η απάντησή του ήταν η εξής: «Όλα τα πράγματα είναι ζήτημα αναγκών. Αν δεν είχα χρήματα θα το έκανα; Θα το έκανα».

Ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, έσπευσε να  διευκρινίσει ότι «δεν λέω ότι είναι αυτό που  θέλουμε να κάνουμε».

Το σχετικό απόσπασμα από το λεπτό 19:29 στο βίντεο που ακολουθεί.

 Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Εργασίας κατά τη διάρκεια συζήτησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στο Action24, όταν ο δημοσιογράφος είπε «έχω φίλο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει εννιά κατοστάρικα και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400», με τον Παναγιώτη Τσακλόγλου να απαντά ειρωνικά για ποιο λόγο ο φίλος του ο δικηγόρος…«δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς».

Την πληρωμένη απάντηση στον Παναγιώτη Τσακλόγλου έδωσε λίγο μετά ένας δικηγόρος με χιουμοριστικό βίντεο  όπου προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις δικογραφίες του και την διανομή πίτσας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί